Denne personvernerklæringen skal gi innbyggere og andre brukere av kommunens tjenester og produkter informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger og hvilke rettigheter du har som registrert.

I vår personvernerklæringer kan du lese om:

  1. Generelt om behandling av personopplysninger i Træna kommune
  2. Hvem som er behandlingsansvarlig
  3. Hvem som er personvernombud
  4. Formålet med behandling av personopplysninger
  5. Rettslig grunnlag
  6. Hvilke personopplysninger vi behandler
  7. Hvor vi henter personopplysningene fra og om det er frivillig
  8. Sletting og arkivering av personopplysninger
  9. Lagring av personopplysninger når du besøker vår hjemmeside
  10. Bruk av sosiale media
  11. Rettigheter for allmenheten og deg som er registrert
  12. Sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene
  13. Kontaktinformasjon til kommunen og kommunens personvernombud

1. Generelt om behandling av personopplysninger i Træna kommune

Når du er bruker av kommunens tjenester og produkter vil vi noen ganger behandle personopplysninger om deg for å kunne levere disse tjenestene og produktene. Med personopplysninger mener vi alle opplysninger som kan knyttes til deg som fysisk person («den registrerte»), eksempelvis navn, adresse, epostadresse, telefonnummer, fødselsnummer, bilder, osv.

2. Hvem som er behandlingsansvarlig

Kommunedirektør Torild F. Hansen er behandlingsansvarlig for all behandling av personopplysninger i Træna kommune. Det daglige oppfølging innen hver sektor er delegert til henholdsvis sektorleder for helse-, teknisk-, oppvekst- og økonomisektoren. Kontaktinformasjon til kommunedirektøren og sektorlederne finner du her.

3. Hvem som er personvernombud

Personvernombud for Træna kommune er Morten Gärtner. Personvernombudet er rådgiver for kommuneledelsen innen personvern og er ombud for de registrerte. Du kan henvende deg til personvernombudet hvis du trenger råd eller hjelp i personvernspørsmål. Kontaktinformasjon til personvernombudet finner du her.

4. Formål med behandling av personopplysninger

Formålet med behandling av personopplysninger er avhengig av hvilken tjeneste eller produkt vi leverer til deg. For de fleste tjenester behandler vi personopplysninger med formål å kunne levere tjenesten. For produkter (eksempelvis vann) behandler vi personopplysninger for å kunne fakturere. I tillegg kan vi være pålagt å behandle personopplysninger iht lov og forskrift, for eksempel med formål om å yte forsvarlig helsehjelp.

<Lenke> I oversikten over tjenester og produkter finner du formålet med behandling av personopplysninger for hver enkelt tjeneste og produkt.

5. Rettslig grunnlag

Grunnlaget for behandling av personopplysninger kan være hjemlet i lov eller forskrift eller være basert på samtykke fra deg som registrert.

<Lenke> I oversikten over tjenester og produkter finner du det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger for hver enkelt tjeneste og produkt.

6. Hvilke personopplysninger behandler vi?

Vi behandler generelle personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer, epostadresse osv. Du kan lese mer om personopplysninger i Personopplysningsloven «Artikkel 4.Definisjoner» her. I noen tilfeller behandler vi sensitive personopplysninger (såkalt særskilt kategori personopplysninger) som eksempelvis genetiske opplysninger, helseopplysninger, opplysninger om politisk oppfatning, osv. Du kan lese mer om sensitive personopplysninger hos Datatilsynet her.

7. Hvor hentes opplysningen fra og er innsamlingen frivillig?

Vi henter personopplysninger blant annet på følgende steder:

  • Fra offentlig tilgjengelige kilder og andre eksterne kilder/registre som føres av offentlige myndigheter (for eksempel Folkeregisteret og registre hos skattemyndigheter)
  • Fra lukkede kilder som Kjernejournal, resultat av undersøkelser på sykehus, osv
  • Fra deg hvis du uttrykkelig har gitt samtykke og frivillig levert personopplysningene til oss. Du kan når som helst trekke tilbake samtykke til behandling av dine personopplysninger.

<Lenke> I oversikten over tjenester og produkter finner du hvor personopplysningene kommer fra for hver enkelt tjeneste og produkt.

Innsamlingen er i utgangspunktet frivillig. Du vil bli informert om hva som er frivillig og hva vi må ha av personopplysninger for å levere en tjeneste eller et produkt. Kommunen er pliktig til å arkivere noen personopplysning for arkivformål i henhold til arkivloven.

8. Sletting og arkivering

Vi sletter personopplysninger når behovet for disse er opphørt. Kommunen er imidlertid underlagt flere lover som gjør oss pliktig til å arkivere noen typer personopplysninger. Eksempler på dette er opplysninger om eiendommer, avgangsvitnemål fra grunnskolen, osv.

Vi utleverer i utgangspunktet ikke personopplysninger til andre offentlige eller private aktører. Det er noen unntak – blant annet er vi pålagt å utlevere noen personopplysninger til offentlige myndigheter iht lover og forskrifter. Når vi bruker eksterne databehandlere til støtte for å levere tjenestene våre, har vi inngått databehandleravtaler med dem og deres underleverandører(tredjepart) som sikrer personvernet.

<Lenke> I oversikten over tjenester og produkter finner du hvor lenge vi lagrer personopplysninger for hver enkelt tjeneste og produkt.

9. Lagring av personopplysninger når du besøker vår hjemmeside

Træna kommune lagrer ikke informasjon om deg eller profilerer deg når du besøker vår hjemmeside www.trana.kommune.no . Vi plasserer 5 informasjonskapsler (små tekstfiler, også kalt cookies) på din datamaskin når du besøker nettsiden vår. Vi fjerner 3 av disse når du forlater nettsiden. De siste 2 informasjonskapslene gir deg hhv rett språk og identiteten på nettleserøkten.  På denne siden hos nettvett.no finner du informasjon om dine muligheter for administrasjon av informasjonskapsler.

10. Bruk av sosiale media

Kommunen har egen side på facebook. Siden brukes til å gi informasjon til innbyggere, media og andre interesserte. Det oppfordres til at dialog med kommunen foregår på andre kanaler (epost, elektronisk post, telefon, brev, personlig oppmøte osv). Ved besøk på kommunens facebook side blir du profilert av facebook og deres samarbeidspartnere. Træna kommune har et delt behandlingsansvar, men har ingen kontroll på innsamling, lagring og behandling av opplysningene som samles inn av facebook og deres samarbeidspartnere.

11. Rettigheter for allmenheten og for deg som er registrert

Allmennheten har rett til innsyn blant annet i saker til politisk behandling og kommunens postlister. Du har også rett til innsyn hvis du er part i en sak. Oppføring i postlister og dokumenter som inneholder personopplysninger som ikke kommer inn under retten til innsyn, blir sladdet på postlistene og leveres ikke ut.

Når vi har registrert personopplysninger om deg har du følgende rettigheter:

  • Du har rett til innsyn i de personopplysningene vi har lagret om deg
  • Du har rett til retting av personopplysninger vi har lagret (med visse unntak)
  • Du har rett til sletting - rett til å bli glemt (med visse unntak)
  • Du har rett til begrensning av behandling
  • Du har rett til dataportabilitet
  • Du har rett til å protestere på behandling av personopplysninger
  • Du har rett til å motsette deg automatiserte individuelle avgjørelser, herunder profilering

Personvernet som menneskerettighet og overordnet verdi er nedfelt i Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK). Dine rettigheter er lovbestemt blant annet i Personopplysningsloven og Offentlighetsloven. Her kan du lese mere om personvern hos Datatilsynet.

12. Sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene

Kommunen har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene og tilgangen til disse. Vi har tekniske tiltak som sikker pålogging, brannmur, antivirus programvare med mere og vi har rutiner som styrer tilgang, taushetsplikt, arbeidsflyt, passordbytte med mere.

13. Kontaktinformasjon